Wijziging regels voor het opzeggen van een verzekering

Vanaf 1 oktober veranderen de regels voor het opzeggen van een niet-levensverzekering, zoals je auto- of brandverzekering, voor particulieren. Deze nieuwe regels gaan meteen in voor nieuwe contracten. Voor bestaande contracten gelden ze vanaf de eerstvolgende jaarlijkse vervaldag.


De belangrijkste wijziging is dat je je verzekering op elk moment kan opzeggen zodra je contract 1 jaar gelopen heeft. Tot nu toe kon dit alleen op de jaarlijkse vervaldag, waardoor je soms bijna een jaar moest wachten om van verzekeraar te veranderen.


Je moet wel nog een opzegtermijn van 2 maanden respecteren (voorheen was dit 3 maanden). Loopt je verzekering bijvoorbeeld van 1 oktober tot 30 september en wil je op 1 januari overstappen naar een andere verzekeraar? Dan kan dat nu als je voor 1 november je verzekeraar verwittigt.


Nog een verandering: je hoeft je contract niet meer per aangetekende brief op te zeggen. Dit kan nu ook digitaal met een elektronische handtekening of via een digitaal formulier, als je verzekeraar die optie aanbiedt.


Ben je nog niet bij ons verzekerd en wil je overstappen? Dan is dit alleen maar goed nieuws! Nu kan je nog sneller van onze service genieten. Wij regelen uiteraard de hele administratie van je overstap voor jou.


Ook dat is gewoon goeie service.